transfer termic

Transferul termic este un procedeu de imprimare a obiectelor promotionale si nu numai.

Termotransferul presupune activarea la temperaturi inalte a adezivului de pe unele folii si in acest fel se face ”lipirea” graficii de obiect sau, cum este cazul sublimarii, transferul cernelurilor sublimabile pe obiect, tot la temperaturi ridicate.

Asadar pentru imprimarea termica este nevoie de o presa termica si de folii suport pentru grafica.

Imprimarea textilelor

Textilele de bumbac se imprima cu ajutorul foliilor termice daca designul contine scrisuri, culori liniare sau folii printate termice in cazul policromiilor. In functie de folia aleasa imprimarea se poate face doar cu substanta transferata sau, in cazul textilor de culoare inchisa se face transferul si a hartiei suport. Textilele din poliester se imprima cu ajutorul foliilor tiparite cu cerneluri sublimabile si in acest caz se transfera doar cerneala.

In ultimul timp tehnologia transferului termic precum si materialele folosite s-au diversificat astfel ca se pot realiza proiecte frumoase, inedite si in cazul lucrarilor mai complexe.

Imprimam prin transfer termic textile cum ar fi tricouri, sepci, palarii de soare, camasi, cravate, veste reflectorizante, rucsaci, umbrele, sacose textile, fulare, bandane, echipament sportiv, sorturi de bucatarie, echipament de protectie.

Dar se pot imprima si suprafetele tari cum ar fi cani, halbe, farfurii, placi de faianta, cani de aluminiu, termosuri, brelocuri, plachete de lemn, puzzle-uri, suporti de pahare sau magneti de frigider.