tampografie

Tampografia

este procedeul de inscriptionare prin care se transfera imaginea de pe un cliseu (matrita) pe obiectul suport prin intermediul unui tampon din silicon.

Spre deosebire de serigrafie care poate imprima doar suprafete plane, tampografia poate inscriptiona si suprafete curbe, neregulate, cu textura deosebita sau obiecte fragile.

Tampografia are totusi si limitari.

In primul rand dimensiunea imaginii este limitata de dimensiunea tamponului iar in al doilea rand grosimea stratului de cerneala este scazuta.

Tampografia are si cateva avantaje, cel mai important fiind faptul ca se pot imprima detalii foarte fine (pe care nu le poate realiza serigrafia) iar stratul de vopsea are o durabilitate ridicata

Procedeul de imprimare tampografica se foloseste pentru imprimarea hartiilor, cartoanelor, materialelor plastice, sticlei, metalelor.

Pentru orice suport nou sunt necesare incercari prealabile pentru a se verifica rezistenta mecanica si chimica.

Tampografia se foloseste deci pentru imprimarea pixurilor, brichetelor, scrumierelor, materialelor promotionale in general dar are si aplicatii mai interesante cum ar fi carcase de telefoane mobile, ochelari de soare, mingi de golf, cutii, flacoane, butoane de tastaturi, instrumentar medical si tehnic, cadrane de ceas.

Atelierul nostru din Brasov dispune de o capacitate de imprimare de 3000 de obiecte pe zi astfel ca va putem realiza la timp obiectele promotionale pentru seminariile, prezentarile sau evenimentele dumneavoastra.